می خوای مقاله برای ژورنال سطح بالا چاپ کنی!
پس یه بار برای ترجمه هزینه کن
نیاز به ویرایش نیتیو با گواهی ویرایش داری
بدون واسطه کارتو به مترجم بسپار
نیاز به رفع مشابهت مقاله داری؟
اولین مرکز تخصصی رفع سرقت ادبی در ایران
گزارش مشابهت Ithenticate ارزان ترین در ایران!
صدور گزارش در کمتر از 15 دقیقه

ترجمه تخصصی تغذیه

بهترین سایت ترجمه تخصصی تغذیه

ترجمه لبخند، بهترین سایت ترجمه تخصصی تغذیه با بیش از ده سال تجربه موفق در زمینه ترجمه تخصصی تغذیه

مترجم تخصصی تغذیه

مترجمان ما با تکیه بر تجربه و تخصص، آماده ارائه ترجمه ای با کیفیت به شما هستند. ترجمه تخصصی تغذیه به صورت مفهومی، دقیق و روان و با توجه به معنای خاص اصطلاحات تغذیه انجام می شود. تمامی ترجمه ها همراه با تضمین کیفیت ارائه می شوند.
 نمونه ترجمه تخصصی تغذیه

ترجمه تخصصی تغذیه فارسی به انگلیسی

ترجمه فارسی به انگلیسی تغذیه کاملا به صورت مفهومی و با نگارش نیتیو انجام می شود. همچنین ترجمه تغذیه فارسی به انگلیسی همراه با ضمانت کیفیت و پذیرش مجله ارائه می شود. ضمانت ترجمه تغذیه فارسی به انگلیسی بدون محدودیت زمانی می باشد.
نمونه ترجمه تخصصی تغذیه

ترجمه تخصصی تغذیه انگلیسی به فارسی

ترجمه تخصصی تغذیه انگلیسی به فارسی ارزان و فوری و در عین حال با کیفیت را از ترجمه تخصصی لبخند بخواهید. ترجمه تخصصصی تغذیه انگلیسی به فارسی توسط مترجم حرفه ای و آشنا با موضوع و اصطلاحات تخصصی انجام می شود.

قیمت ترجمه تخصصی تغذیه - سفارش ترجمه تخصصی تغذیه

محاسبه قیمت

سفارش ترجمه تخصصی تغذیه

لطفا جهت سفارش ترجمه تخصصی تغذیه و تعیین هزینه، فایل خود را ارسال کنید.

ارسال فایل بیشتر

نمونه ترجمه تخصصی تغذیه

صرفا به تعریف لفظی از کیفیت ترجمه تخصصی تغذیه اکتفا نکنید. این حق شما است که قبل از سفارشی ترجمه تخصصی تغذیه از کیفیت ترجمه و روانی آن اطمینان حاصل کنید. ما به این حق شما احترام می گذاریم. در ادامه می توانید نمونه ترجمه تخصصی تغذیه که توسط مترجمان متخصص و با تجربه ما انجام شده اند را مشاهده کنید.
نمونه ترجمه تخصصی تغذیه

آبمیوه و فرآوردها

آب میوه ها و فرآورده های آن از جمله محصولاتی است که توسط میلیون ها مصرف کننده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. مركبات تقريبا در ٥٠ كشور در سراسر دنيا بعمل مي آيد و به خاطر طعم و كيفيت خوب ميوه آن ها شناخته شده اند. با افزایش تولید مرکبات به بیش از میزان مصرف مورد نياز، صنعت توليد آب ميوه توسعه یافت.صنعت مرکبات شامل فرآورده های پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو شیرین و لیموترش و تبدیل آن‌ ها به آب میوه و فرآورده های جانبی می باشد (آنتیل، 2011). پرتقال مهم ترین میوه در بین مرکبات است. این میوه در مناطقی از جهان به میزان زیادی کاشت می شود که هر منطقه ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. پرتقال ماندارین (نارنگی)،نماینده پرتقال های نرم با پوست نسبتاً شل می باشد. ساتسسوماس محصول مهم ژاپن و نماینده عمده مناطق مدیترانه است. انواع دیگر که قابل توجه هستند تانگور می باشد که ترکیبی از پرتقال و نارنگی است و نوع چهارم و قابل توجه پرتقال، پرتقال تلخ می باشد که عمده مصرف آن در جنوب اروپا به منظور تولید مارمالاد مورد استفاده قرار می گیرد (بویینگ، 2012). دو گروه از مواد شیمیایی تلخ (لیمونوئید ها و فلاونوئید ها) در آب مرکبات وجود دارند. لیمونین بیشتر در دانه و بافت میوه یافت می شود. تلخی ناشی از این ترکیب در آب مرکبات به شکل ویژه در پرتقال وجود دارد. نامیلین لیمونوئید دیگری است که مانند لیمونین تلخ بوده و در احساس تلخی کل دخالت دارد. تلخی دیگر ناشی از فلاونوئید نارینجین نیز می باشد.نارینجین نیز مانند لیمونین بیشتر در بافت میوه و مواد پالپی آب میوه وجود دارد یک ایزومر غیر تلخ نیز دارد. نارینجین با دی ساکارید نئوهسپریدوز (گلوکز+رامنوز) که در تلخی دخالت دارد، تشکیل استر می دهد از هیدرولیزنئوهسپریدوز نارینجینین بدست می آید که ترکیبی با تلخی کمتر است (کلادیا، 2010). لیموی ترش زرد محصول عمده کشور ایتالیا و برخی از کشورهای مدیترانه می باشد. لیمو به طور تجاری در ایالات متحده کشت می شود. میوه زرد بیضی شکل که جدای از استفاده آن در آشپزی، می تواند به عنوان منبع مهم آب میوه ودر نوشیدنی ها محسوب شود. لیمو سبز احتیاج به آب و هوای گرم و مرطوب دارد تا بتواند در مقیاس تجاری به طعم رسیدگی مورد نظر برسد. مصر، آفریقا، مکزیک و غرب هند از جمله مناطق اصلی رشد آن می باشند. مکزیک و هند غربی سهم بالایی از تولید آن را در بر دارند. لیمو سبز نسبت به مرکبات دیگر گردتر و کوچکتر می باشد. رنگ آن سبز یا زرد متمایل به سبز و قطر آن ۱٠-٨ سانتی متر بوده و طعم آن تازه و تند می باشد (اکوموس، 2012).

Fruit juice

Fruit juices and side-products enjoy a market of millions consumers all around the world. Citrus trees grow in about 50 countries and the fruits are very popular thanks to their good taste and quality. Fruit juice industry appeared when the production of citrus fruit exceeded consumption. Citrus fruit industry uses citrus fruits such as orange, tangerine, grapefruit, sweet lemon, and lemon for producing juice and other side products (Antil, 2011). Orange is one of the main citrus fruits and it is produced in different regions of the world so that orange fruits produced in each region has different and unique specifications. Mandarin orange (tangerine) is one of main types of orange with soft peel. Satsumas, which mainly grows in Japan, is a key member of Mediterranean region citrus fruits. Another type of citrus fruit is Tangor, which is something between orange and tangerine. Bitter orange is another largely grown type of orange, which is mostly used in South Europe for producing marmalade (Boeeing, 2012). Two groups of bitter chemical ingredients found in citrus juice are limonoids and flavonoids. Limonin is mostly found in seeds and tissue of the fruit. Bitterness caused by these combinations in citrus juice is very evident in orange juice. Namilin is another limonoid with bitter taste like limonin and plays a role in the general bitterness. Another source of bitterness is flavonoid naringin, which like limonin, is mostly found in the tissue and pulp compounds of the juice with a non-bitter isomer. Naringin and disaccharide neohesperidose (glucose + Rhamnose) that have a role to play in the bitterness and yield ester are products of naringine hesperiodose hydrolysis, which is a less bitter compound (Caladia, 2010). Yellow sour lemon is mostly produced in Italy and some of Mediterranean countries. Lemon is also produced at commercial scale in the USA. In addition to cooking, the yellow oval shape fruit is also used widely in making variety of fruit juices. Green lemon needs humid and warm climate and Egypt, Africa, Mexico, and West of India are main producers of the lemon. Mexico and India are two major producers of green lemon. In comparison with other types of lemon, green lemon is smaller (8-10cm), more spherical, and greenish-yellow in color with fresh and strong taste (Ecomos, 2012).
ادامه مطلب

پلیمر زیست تخریب پذیر

پلیمرهای زیست تخریب پذیر پتانسیل قابل توجهی در فناوری زیستی و مهندسی زیستی دارند. با این حال، برای برخی کاربرد¬ها محدودیت¬هایی در استفاده از آن¬ها وجود دارد به همین دلیل اغلب به صورت کامپوزیت مورد استفاده قرار می¬گیرند. این غشاها دارای کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، پزشکی و داروسازی هستند. از جمله این کاربردها می توان به : پوشش ایمپلنت¬های ارتوپدی، پوشش زخم و پوشش بیرونی مواد غذایی اشاره نمود. در پژوهش حاضر از کامپوزیت کیتوسان و ژلاتین و افزودنی با خاصیت برای تهیه غشای آنتی باکتریال مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج بدست آمده از تصویر¬های FE-SEM، آزمایش¬های آنتی باکتریایی وکشت سلول¬های فیبروبلاست ، تست¬های کششی و حرارتی مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. در ادامه از غشاهای تهیه شده به عنوان بستری برای نانوالیاف CS/PEO حاوی افزودنی استفاده شد تا بتواند خواص آنتی باکتریایی و آن را بهبود بخشد. افزودنی¬های مورد استفاده در این کامپوزیت¬ها عسل و ژل آلوئه¬ورا می¬باشد. نتایج حاصل از آزمایش¬های آنتی باکتریایی نشان داد که غشاهای Cs-Gel-H-AV و Cs-Gel-H دارای خاصیت آنتی باکتریایی علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس و گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا می¬باشد. در حالی که غشای فاقد خاصیت آنتی باکتریایی بود.در بررسی نتایج حاصل از تست استحکام کششی نیز مشاهده شد که غشای Cs-Gel-AV نسبت به غشاهای Cs-Gel-H-AV و Cs-Gel-H از استحکام و مدول الاستیک بیشتری برخوردار است. در حالی که غشاهای Cs-Gel-H-AV و Cs-Gel-Hکشش و انعطاف¬پذیری بیشتری دارا می¬باشند.

Biodegradable polymer

Biodegradable polymers are featured with notable potentials for biotechnology and bioengineering purposes. Still, there are limitations in their applicability so that in many cases composite forms are used. The membranes are widely used in food industries, medicine, and pharmacy. Among these usages are orthopedic implants coverage, wound dressing, and external coverage of food stuffs. The present study is focused on chitosan composite, gelatin, and a useful additive for production of antibacterial membrane. The results of FE-SEM imaging, antibacterial experiments, fibroblast cells culture, and strain and thermal tests were examined. Afterward and to develop antibacterial properties, the developed membranes were used as a base for CS/PEO nono-fibers that contained the additives. The additives included honey and aloe vera gel. The results of antibacterial tests revealed that Cs-Gel-H and Cs-Gel-H-AV membranes had antibacterial effects on positive gram staphylococcus aureus bacterium and negative gram pseudomonas aeruginosa. It is notable that the membrane had no antibacterial effect and the results of strain strength test revealed that Cs-Gel-AV had higher strength and elastic module comparing with Cs-Gel-H and Cs-Gel-H-AV. Moreover, Cs-Gel-H-AV and Cs-Gel-H membranes had higher strain strength and flexibility.
ادامه مطلب

تأثیر افزودن پروتئین دانه کنجد و آنزیم ترانس‏گلوتامیناز بر ویژگی‏های فیزیکوشیمیایی

کیک و کلوچه دارای ارزش غذایی بالا و تأمین کننده بخشی از انرژی تمامی گروه های سنی می باشد. کیک ها محصولاتی بر پایه آرد گندم، شکر، تخم مرغ و مایعاتی مانند شیر هستند. ماتریکس پروتئینی گلوتن در محصولات صنایع پخت، عامل اصلی خواص مهم خمیر نظیر کشش پذیری، مقاومت در برابر کشش، قابلیت اتساع، تحمل در حین اختلاط و توانایی نگهداری گاز می¬باشد که فقدان آن در محصولات بدون گلوتن سبب تولید فرآورده¬ای با بافت شکننده، رنگ ضعیف، حجم و تخلخل کم می¬شود (گالاگر و همکاران، 2004). امروزه حساسیت‌های غذایی از عوامل نگرانی برخی افراد در اغلب کشورها است. عدم تحمل گلوتن (بیماری سلیاک)، یکی از حساسیت‌های غذایی است که در آن فرد نسبت به بخش پرولامین گلوتن حساسیت نشان داده و باعث ناتوانی در هضم پروتئین‏های گلوتن گندم و همچنین پروتئین‌های مشابه در جو ، چاودار و احتمالاً جو دوسر می گردد (ابراهیم پور و همکاران، 2010). گلیادین گندم، سکالین چاودار، هوردئین جو و آونین یولاف در بروز بیماري سلیاك نقش دارند. در این بیماری، مصرف گندم توسط فرد سبب آزاد شدن هیستامین شده و باعث بروز علائم گوناگونی از جمله کهیر ، حالت تهوع ، درد معده (هیشن هوبر و همکاران، 2006)، تخریب تدریجی پرزهای روده، جذب بد مواد تغذیه‌ای و سایر مشکلات گوارشی (شوبر و همکاران، 2003) در فرد می‌شود. درمان رایج حساسیت به گلوتن، اجتناب از به‌کارگیری این پروتئین در رژیم غذایی این افراد است (هیشن هوبر و همکاران، 2006). بدین منظور تولید محصولات غذایی بدون گلوتن به ویژه انواع آردهای بدون گلوتن نظیرمواد نشاسته¬ای (ذرت، سیب زمینی و برنج)، ارزن، کاساوا، ذرت، آمارانت، گندم سیاه و سورگوم، محصولات پروتئینی مانند شیر، سویا و تخم مرغ (لیونتی و همکاران، 2015) (دادور و همکاران، 2018) و استفاده از جایگزین¬های مناسب گلوتن مانند پروتئین¬ها، هیدروکلوئیدها و آنزیم¬هایی مانند ترانس گلوتامیناز و گلوکز اکسیداز براي ایجاد اتصالات عرضی در جهت بهبود بافت فرآورده و تولید محصولات بدون گلوتن امری ضروری است ( لوپز و همکاران، 2004). (پالابیک و همکاران، 2016). با توجه به اینکه حذف گلوتن از فرآورده غذایی سبب کاهش چشمگیر ویژگی‌های کیفی فرآورده از جمله کاهش حجم و بافت ضعیف می‌شود (هاوبن و همکاران، 2012) و تمایل مصرف کنندگان به خرید این محصولات کاهش می¬یابد، اما بازار محصولات غله¬ای بدون گلوتن به طور پیوسته¬ای همگام با افزایش بیماری سلیاک و یا دیگر حساسیت¬های موجود به گلوتن رو به گسترش و پیشرفت می¬باشد.

the effects of adding Sesamum indicum L. protein and transglutaminase enzyme on physico-chemical

Cakes and cookies have high nutritional value and supply energy for all age groups. Cakes are based on wheat flour, sugar, egg, and liquids like milk. Gluten protein matrix in backing industries products is the main source the key properties of dough like extendibility, extension resistance, extensibility, texture resistance to mixing, and capability to keep gases. Lack of these properties in gluten free products leads to a fragile texture, pale color, and low volume and low porosity (Gallagher et al., 2004). Food allergies is one of the main concerns for many in all around the world. Gluten intolerance (Coeliac disease) is a food allergy that creates allergy to prolamin part of gluten and causes inability to digest wheat gluten proteins and similar proteins in barely, rye, and probably oats (Ebrahimpour et al. 2010). Gliadin in wheat, Sakhalin in rye, hordein in barley, and avena in oats are the risk factors of coeliac disease. Patients with coeliac disease cannot eat wheat because it secretes histamine, which causes symptoms like hives, nausea, GI distress (Hischenhuber et al.2006), gradual destruction of intestinal villus, poor nutrition absorption, and other digestive problems (Schober et al. 2003). The common treatment for gluten allergy is to remove it from one’s diet (Hischenhuber et al., 2006). Therefore, there is a demand for gluten free foods and gluten free flours in particular such as starch (corn, potato, rice), millet, cassava, corn, amaranth, buckwheat, and sorghum and protein products like milk, soybean, and egg (Lionetti et al., 2015; Dadvar et al. 2018). It is also imperative to use gluten substitutes like proteins and hydrocolloids and enzymes like transglutaminase and glucose oxidase to establish latitudinal connections and improve the texture of gluten free products (Lopez et al., 204; Palabiyik et al., 2016). To replace wheat flour with gluten free products, we need other flour sources like corn, potato, and rice. Rice is one of the main foods for one half of the world population with desirable specifications like good protein content, easy digestion, pleasant taste, low sodium, fat, and fiber content, high carbohydrate content, ease of digestion, and hypoallergic properties (Pongjaruvat et al., 2014). Given these specifications, lack of gluten ingredient, and reasonable price, rice flour is suitable for patients with coeliac, infant’s food, and puddings (Gujral et al., 2003).
ادامه مطلب

خصوصیات فيزيكوشيميايي، رئولوژيكي و حسي نان حجيم غنی سازی شده با خرفه

فرآورده هاي گندم مانند آرد و نان حاملین مناسبی براي افزودن مواد مغذي به منظور تأمین نیازهای مصرف کنندگان می باشند. همچنین نان به عنوان قوت غالب در نیمی از جهان و منبعی مناسب از نقطه نظر تغذیه ای و رژیم غذایی ارزان محسوب می شوند. در جهت حمایت تغذیه ای از خانوارهای کم درآمد، توجه به بهبود کیفیت و تنوع نان مصرفی به منظور جلوگیري از تولید ضایعات، تولید نانی با ویژگی های حسی قوی، ضروري می باشد (Becker, 1995, Guyot, 2012). نان علاوه بر تأمین بخش عمده اي از انرژي مورد نیاز بدن سهم مهمی در تأمین فیبرهاي رژیمی، برخی املاح مانند آهن و کلسیم، ویتامین هاي گروه Bبویژه تیامین و همچنین ویتامین ) Eموجود در جوانه ي گندم( دارد. مواد اولیه اصلی در تولید نان شامل آرد، آب، مخمر و نمک بوده و افزودنی هایی چون شکر و چربی جهت بهبود ویژگی های پخت، حسی و افزایش ماندگاری نیز مورد استفاده قرار می گیرند (Fisher, 1985). استفاده از چربی های حیوانی در نان به دلایل تغذیه ای و سلامتی جای خود را به چربی های گیاهی داده و غنی سازی این فراورده ها با دانه های گیاهی ارزشمند در صدر پژوهش های صنایع غذایی قرار گرفته است. بهبود بافت، حجم، پوسته و کیفیت نان از مزایای استفاده از چربی در فرمولاسیون نان می باشد. از دیگر نقش هاي آن می توان به نقش طعم دهندگی وانرژي زایی اشاره نمود. طبق مطالعات صورت گرفته وجود طعم روغنی در نان نسبت به برخی طعمهاي دیگر از بازارپسندي خوبی برخوردار است (Heenan et al., 2008)). خرفه یا پرپهن(پرپین) با نام علمی portulaca oleracea از خانواده Oleracea گیاهی است علفی، یکساله با ساقه¬ای گوشتدار و برگهای سبز ضخیم و آبدار با ساقه¬های قرمز، گل¬های زرد یا سفید کوچک و تخم¬های سیاه ریز که خواص دارویی دارند. خرفه وحشی، علف هرزی است آبدار که در شرایط گرم و خشک به خوبی رشد می¬کند و در دامنه گسترده¬ای از خاک¬ها و شرایط اقلیمی مختلف می¬روید. به لحاظ طب سنتی، طبیعت خرفه سرد و تر، قابض و مدر است و حرکات کیسه صفرا، بالطبع آن جریان صفراوی را کاهش میدهد.(Asadi Gharneh and Reza Hassandokht, 2008, Naeem and Khan, 2013) خرفه یکی از گیاهان شناخته شده در طب سنتی با اثر حفاظتی بر روی کبد بوده که از زمان¬های بسیار دور مورد استفاده قرار گرفته و در درمان بسیاری از بیماریها نیز کاربرد دارد. این گیاه کبد را در برابر آسیب¬های ناشی از هجوم رادیکال¬های آزاد و درپی آن پراکسیداسیون لیپیدی در شبکه آندوپلاسمی سلول محافظت می¬کند (Zarei et al., 2015).همچنین خرفه سرشار از ترکیبات آنتی¬اکسیدانی و منبع خوبی برای کوآنزیم Q10 محسوب می شود .(Alam et al., 2014) آزمایشهای فیتوشیمیایی عصاره خرفه نشان داده است این گیاه حاوی ویتامین B1 و A، نورآدرنالین، دوپامین، اسیدهای ارگانیک مثل سینامیک، کافئیک، مالیک، اگزالیک، سیتریک و نیز کومارین¬ها، فلاوونوئیدها، گلیکوزیدهای قلبی آنتراکینونی و آلکالوئید کوئرستین می باشد. علاوه بر این هیچ نشانه¬ای مبنی بر سمی بودن این گیاه نیز تاکنون گزارش نشده است. خرفه علاوه بر اثرات مذکور، دارای اثرات ضد درد و ضد التهابی نیز می¬باشد. گیاه خرفه غنی¬ترین منبع گیاهی و دارای اسیدهای چرب امگا-۳ است (Alam et al., 2014, Uddin et al., 2014). مقدار چربی کل برگ هاي خرفه 83/5 درصد گزارش شده که 33/56 درصـد آن مربوط به اسید لینولنیک می باشد (Liu et al., 2000). خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه بیشتر از BHAو BHTبوده و مقدار ترکیبات فنولیک آن 88/17 میکروگرم در میلی گرم وزن خشک است. همچنین خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز برعلیه باکتریهای بیماری زا شناخته شده می باشد (Liu et al., 2000).

Physicochemical, rheological, and sensory properties of voluminous breads enriched by Portulaca oleracea

Wheat products like flour and bread are good carries for adding nutrients needed by the consumers. In addition, bread is the staple food of about one half of the world population and a reliable source in terms of nutrition and inexpensive diet. To improve nutritional support for low income families, it is essential to pay more attention to improving quality and diversity of available breads, minimize the wastes, and produce breads with strong sensory properties (Becker, 1995; Guyot, 2012). Along with being a main source of energy, bread also supplies the dietary fibers, some minerals (iron, calcium), and vitamins (group B and E found in wheatgrass). The main raw materials used in bread are flour, water, yeast, salt, and other additives like sugar and fat that improve baking, sensory, and shelf-life of the product (Fisher, 1985). Using animal fats in breads is no longer a common practice given the health concerns. Currently plant fats and enrichment of products by nutritionally-rich seeds are the mainstream in food industries researches. Improvement of texture, volume, crust, and quality of bread is one of the advantages of using fat in bread formulation. Another role that is filled is adding tastes and energy content of the product. As shown by the literature, fat tastes in breads is more desirable for the consumer than other tastes (Heenan et al., 2008). Portulaca oleracea or pursley is a grassy annual plant in the family Oleracea with succulent stems, yellow or white small flowers, black seeds, and medicinal properties. The wild plant is a watery weed that prefers warm and arid condition and grows in a wide range of soils and climates. According to the traditional medicine, the plant has a cold and moist humour, styptic, and diuretic and decreases bile sack movement and bile flow in return (Asadi Gharneh and Hassandokht, 2008; Naeem and Khan, 2013). Pursley is a well-known plant in traditional medicine with protective effect on the liver that is used for several therapeutic purposes. It preserves the liver against the damages caused by free radical invasion and lipidic peroxidation in the endoplasmic grid of cells (Zarie et al., 2015). In addition, pursley is rich of antioxidant compounds and a good source for Q10 coenzyme (Alam et al., 2014). Phytochemical experiment on pursley essence have shown that it contains vitamins B1, A, noradrenaline, dopamine, organic acids like cinnamic, caffeic, malic, and oxalic acids, and coumarins, flavonoids, cardiac anthraquinone glycosides, and alkaloid quercetin. In addition, there have been no report of toxic effects of this plant. In addition to the said effects, pursley demonstrated anti-pain and anti-inflammatory effects. It is the richest plant source of Omega 3 (Alam et al., 2014, Uddin et al., 2014). Total fat content of the leaves is 5.83% out of which 56.33% is linolenic acid (Liu et al., 2000). The antioxidant effects of the plant are higher than BHA and BHT and its phenolic compound content is 17.88µgr in one milligram of dry weight. In addition, antibacterial effect of the plant against pathogenic bacteria have been supported (Lie et al., 2000).
ادامه مطلب

تاثیر افزودن پروتئین دانه کنجد بر ویژگی های کیک بدون گلاتن

کیک و کلوچه دارای ارزش غذایی بالا و تأمین کننده بخشی از انرژی تمامی گروه های سنی می باشد. کیک ها محصولاتی بر پایه آرد گندم، شکر، تخم مرغ و مایعاتی مانند شیر هستند. ماتریکس پروتئینی گلوتن در محصولات صنایع پخت، عامل اصلی خواص مهم خمیر نظیر کشش پذیری، مقاومت در برابر کشش، قابلیت اتساع، تحمل در حین اختلاط و توانایی نگهداری گاز می¬باشد که فقدان آن در محصولات بدون گلوتن سبب تولید فرآورده¬ای با بافت شکننده، رنگ ضعیف، حجم و تخلخل کم می¬شود (گالاگر و همکاران، 2004). امروزه حساسیت‌های غذایی از عوامل نگرانی برخی افراد در اغلب کشورها است. عدم تحمل گلوتن (بیماری سلیاک)، یکی از حساسیت‌های غذایی است که در آن فرد نسبت به بخش پرولامین گلوتن حساسیت نشان داده و باعث ناتوانی در هضم پروتئین‏های گلوتن گندم و همچنین پروتئین‌های مشابه در جو ، چاودار و احتمالاً جو دوسر می گردد (ابراهیم پور و همکاران، 2010). گلیادین گندم، سکالین چاودار، هوردئین جو و آونین یولاف در بروز بیماري سلیاك نقش دارند. در این بیماری، مصرف گندم توسط فرد سبب آزاد شدن هیستامین شده و باعث بروز علائم گوناگونی از جمله کهیر ، حالت تهوع ، درد معده (هیشن هوبر و همکاران، 2006)، تخریب تدریجی پرزهای روده، جذب بد مواد تغذیه‌ای و سایر مشکلات گوارشی (شوبر و همکاران، 2003) در فرد می‌شود. درمان رایج حساسیت به گلوتن، اجتناب از به‌کارگیری این پروتئین در رژیم غذایی این افراد است (هیشن هوبر و همکاران، 2006). بدین منظور تولید محصولات غذایی بدون گلوتن به ویژه انواع آردهای بدون گلوتن نظیرمواد نشاسته¬ای (ذرت، سیب زمینی و برنج)، ارزن، کاساوا، ذرت، آمارانت، گندم سیاه و سورگوم، محصولات پروتئینی مانند شیر، سویا و تخم مرغ (لیونتی و همکاران، 2015) (دادور و همکاران، 2018) و استفاده از جایگزین¬های مناسب گلوتن مانند پروتئین¬ها، هیدروکلوئیدها و آنزیم¬هایی مانند ترانس گلوتامیناز و گلوکز اکسیداز براي ایجاد اتصالات عرضی در جهت بهبود بافت فرآورده و تولید محصولات بدون گلوتن امری ضروری است ( لوپز و همکاران، 2004). (پالابیک و همکاران، 2016). با توجه به اینکه حذف گلوتن از فرآورده غذایی سبب کاهش چشمگیر ویژگی‌های کیفی فرآورده از جمله کاهش حجم و بافت ضعیف می‌شود (هاوبن و همکاران، 2012) و تمایل مصرف کنندگان به خرید این محصولات کاهش می¬یابد، اما بازار محصولات غله¬ای بدون گلوتن به طور پیوسته¬ای همگام با افزایش بیماری سلیاک و یا دیگر حساسیت¬های موجود به گلوتن رو به گسترش و پیشرفت می¬باشد.

the effects of adding Sesamum indicum L. protein on properties of gluten free cake

Cakes and cookies have high nutritional value and supply energy for all age groups. Cakes are based on wheat flour, sugar, egg, and liquids like milk. Gluten protein matrix in backing industries products is the main source the key properties of dough like extendibility, extension resistance, extensibility, texture resistance to mixing, and capability to keep gases. Lack of these properties in gluten free products leads to a fragile texture, pale color, and low volume and low porosity (Gallagher et al., 2004). Food allergies is one of the main concerns for many in all around the world. Gluten intolerance (Coeliac disease) is a food allergy that creates allergy to prolamin part of gluten and causes inability to digest wheat gluten proteins and similar proteins in barely, rye, and probably oats (Ebrahimpour et al. 2010). Gliadin in wheat, Sakhalin in rye, hordein in barley, and avena in oats are the risk factors of coeliac disease. Patients with coeliac disease cannot eat wheat because it secretes histamine, which causes symptoms like hives, nausea, GI distress (Hischenhuber et al.2006), gradual destruction of intestinal villus, poor nutrition absorption, and other digestive problems (Schober et al. 2003). The common treatment for gluten allergy is to remove it from one’s diet (Hischenhuber et al., 2006). Therefore, there is a demand for gluten free foods and gluten free flours in particular such as starch (corn, potato, rice), millet, cassava, corn, amaranth, buckwheat, and sorghum and protein products like milk, soybean, and egg (Lionetti et al., 2015; Dadvar et al. 2018). It is also imperative to use gluten substitutes like proteins and hydrocolloids and enzymes like transglutaminase and glucose oxidase to establish latitudinal connections and improve the texture of gluten free products (Lopez et al., 204; Palabiyik et al., 2016). To replace wheat flour with gluten free products, we need other flour sources like corn, potato, and rice. Rice is one of the main foods for one half of the world population with desirable specifications like good protein content, easy digestion, pleasant taste, low sodium, fat, and fiber content, high carbohydrate content, ease of digestion, and hypoallergic properties (Pongjaruvat et al., 2014). Given these specifications, lack of gluten ingredient, and reasonable price, rice flour is suitable for patients with coeliac, infant’s food, and puddings (Gujral et al., 2003). Therefore, rice flour is a suitable replacement for wheat flour for gluten free products. However, rice flour-based products have poor textual properties comparing with wheat flour products. Among the solutions for this are adding proteins and gums to improve qualitative specifications of the products (Houben et al., 2012).
ادامه مطلب

اثر برم هگزین بر تحریک پاسخ ایمنی مخاطی

رابطة ایمونوگلوبولین A (IgA) مخاطی با مقاومت عليه ويروس برونشيت بخوبي شناخته شده است و گزارشاتي وجود دارد كه بيان مي كند رابطه معني داري بين تيتر IgA مخاطی و مقاومت عليه عفونت با ويروس برونشيت عفوني وجود دارد (Toro et al., 1994). اگرچه ایمونوگلوبولین G (IgG) سرمی در خنثی سازی ویروس برونشیت عفونی در گردش خون عمومی نقش دارد اما IgA مخاطی، به‌عنوان اولين خط دفاعي در مقابل ويروس برونشيت عفونی مطرح است و در حفاظت پرنده علیه ویروس برونشیت عفونی نقش بسیار بارزی دارد (Van Ginkel et al., 2008). بنابراين حضور آنتي بادي‌هاي ضد ويروس برونشيت عفوني در دستگاه تنفس فوقاني در ايجاد ايمني عليه ويروس برونشيت عفونی واجد اهميت است (Smialel., et al., 2016). بنابراین استفاده از ترکیباتی که بتواند به نحو موثر پاسخ ایمنی مخاطی علیه ویروس برونشیت عفونی را تحریک کند می تواند در افزایش مقاومت علیه بیماری نقش عمده ای ایفا کند. برم هگزین مشتق واسیسین، یک آلکالویید مشتق از Adhatoda vasica nees است. این ترکیب در کاهش علایم بیماری های تنفسی مانند برونشیت عفونی در پرورش طیور کاربرد دارد. برم هگزین با افزایش ترشح مخاط، کاهش ویسکوزیته ترشحات تنفسی باعث خلط آوری می گردد اما در عملکرد ریه تاثیری ندارد (Yuta & Baraniuk, 2005). عوامل رقيق كننده و افزايش دهنده موكوس جهت تسريع در فعاليت مژكها و متعاقباً خروج ترشحات در کنترل علایم بیماری های تنفسی بویژه برونشیت عفونی اهمیت زیادی دارد. نقش سیستم موکوسیلیاري در ایجاد ایمنی و محافظت در مقابل باکتريها بسیار حائز اهمیت میباشد و جز سیستم ایمنی غیر اختصاصی محسوب می شود. چرا که با فعالیت مژکی و افزایش ترشح غدد مخاطی عوامل بیماریزا از ارگان تنفسی خارج شده و فرصت ورود به بافت پوششی تنفسی را نخواهند داشت (Carrillo et al., 2016). امروزه داروهاي موكوليتيك بسياري در بازار دارويي جهت رقيق سازي ترشحات سيستم موكوسيلياري دستگاه تنفسي فوقاني استفاده مي شوند كه برم هگزين از مهمترين آنهاست(Shaban et al., 2019) ساز و كار اثر برم هگزين همراه با تشديد فعاليت ليزوزومها و افزايش ترشحات آنها مي باشد. به اين ترتيب كه رشته هاي گليكوپروتئين موجود در ترشحات را هيدروليز كرده و در نتيجه باعث كاهش چسبندگي، رقيق سازي و خروج ترشحات مي شود. برم هگزين از مجراي گوارشي جذب شده و حداكثر غلظت پلاسمايي پس از يك ساعت به وجود مي آيد. اين دارو عمدتاً از طريق ادرار و اغلب به صورت متابوليت دفع و به مقدار خيلي ناچيز از طريق مدفوع نيز دفع مي شود، به طور مثال آمبروكسول يكي از متابوليتهاي برم هگزين است (Yuta & Baraniuk, 2005).

The effect of Bromhexine on stimulating mucosal immune response

رابطة ایمونوگلوبولین A (IgA) مخاطی با مقاومت عليه ويروس برونشيت بخوبي شناخته شده است و گزارشاتي وجود دارد كه بيان مي كند رابطه معني داري بين تيتر IgA مخاطی و مقاومت عليه عفونت با ويروس برونشيت عفوني وجود دارد (Toro et al., 1994). اگرچه ایمونوگلوبولین G (IgG) سرمی در خنثی سازی ویروس برونشیت عفونی در گردش خون عمومی نقش دارد اما IgA مخاطی، به‌عنوان اولين خط دفاعي در مقابل ويروس برونشيت عفونی مطرح است و در حفاظت پرنده علیه ویروس برونشیت عفونی نقش بسیار بارزی دارد (Van Ginkel et al., 2008). بنابراين حضور آنتي بادي‌هاي ضد ويروس برونشيت عفوني در دستگاه تنفس فوقاني در ايجاد ايمني عليه ويروس برونشيت عفونی واجد اهميت است (Smialel., et al., 2016). بنابراین استفاده از ترکیباتی که بتواند به نحو موثر پاسخ ایمنی مخاطی علیه ویروس برونشیت عفونی را تحریک کند می تواند در افزایش مقاومت علیه بیماری نقش عمده ای ایفا کند. برم هگزین مشتق واسیسین، یک آلکالویید مشتق از Adhatoda vasica nees است. این ترکیب در کاهش علایم بیماری های تنفسی مانند برونشیت عفونی در پرورش طیور کاربرد دارد. برم هگزین با افزایش ترشح مخاط، کاهش ویسکوزیته ترشحات تنفسی باعث خلط آوری می گردد اما در عملکرد ریه تاثیری ندارد (Yuta & Baraniuk, 2005). عوامل رقيق كننده و افزايش دهنده موكوس جهت تسريع در فعاليت مژكها و متعاقباً خروج ترشحات در کنترل علایم بیماری های تنفسی بویژه برونشیت عفونی اهمیت زیادی دارد. نقش سیستم موکوسیلیاري در ایجاد ایمنی و محافظت در مقابل باکتريها بسیار حائز اهمیت میباشد و جز سیستم ایمنی غیر اختصاصی محسوب می شود. چرا که با فعالیت مژکی و افزایش ترشح غدد مخاطی عوامل بیماریزا از ارگان تنفسی خارج شده و فرصت ورود به بافت پوششی تنفسی را نخواهند داشت (Carrillo et al., 2016). امروزه داروهاي موكوليتيك بسياري در بازار دارويي جهت رقيق سازي ترشحات سيستم موكوسيلياري دستگاه تنفسي فوقاني استفاده مي شوند كه برم هگزين از مهمترين آنهاست(Shaban et al., 2019) ساز و كار اثر برم هگزين همراه با تشديد فعاليت ليزوزومها و افزايش ترشحات آنها مي باشد. به اين ترتيب كه رشته هاي گليكوپروتئين موجود در ترشحات را هيدروليز كرده و در نتيجه باعث كاهش چسبندگي، رقيق سازي و خروج ترشحات مي شود. برم هگزين از مجراي گوارشي جذب شده و حداكثر غلظت پلاسمايي پس از يك ساعت به وجود مي آيد. اين دارو عمدتاً از طريق ادرار و اغلب به صورت متابوليت دفع و به مقدار خيلي ناچيز از طريق مدفوع نيز دفع مي شود، به طور مثال آمبروكسول يكي از متابوليتهاي برم هگزين است (Yuta & Baraniuk, 2005).
ادامه مطلب

تاثیر ترکیبات پلی فنولیک بر آسیب ایجاد شده توسط مگس گلرنگ

گلرنگ Carthamus tinctorius از جمله گیاهانی می باشد که امروزه بیشتر برای تولید دانه به منظور استخراج روغن خوراکی و نیز تغذیه پرندگان کشت می شود [1]. محتوای روغن دانه گلرنگ بین 29 تا 34 درصد می باشد و به دلیل دارا بودن رنگ روشن، اندیس یدی بالا و طعم مطبوع، دارای جایگاه ویژه ای در صنایع غذائی می باشد [2]. همچینن روغن گلرنگ به دلیل دارا بودن مقادیر بالای لینولئیک و اولئیک اسید که پیش سازهای تولید ایکوزانوئیدها هستند دارای اثرات درمانی نظیر کاهش فشار خون، منبسط کننده عروق و تعدیل کننده سیستم ایمنی می باشد [3]. علی رغم دارا بودن ارزش غذائی و داروئی بالا، اخیرا به گلرنگ به عنوان یک گیاه استراتژیک از نظر اقتصادی کمتر توجه می شود. یکی از دلایل این کاهش توجه، کاهش عملکرد دانه ای گلرنگ می باشد که ناشی از وجود چندین آفت بخصوص مگس گلرنگ (Acanthiophilus helianthi) است. لاروهای این حشره با تغذیه از برگچه های گل به دانه های گلرنگ حمله کرده و علاوه بر کاهش میزان روغن موجود در دانه های آلوده (حدودا 8/37 درصد)، بعضا باعث از بین رفتن آنها نیز می شوند [4]. کنترل شیمیائی این آفت به دلیل طبیعت چند میزبانه، پلی فاژ بودن آفت و همچنین نحوه تخم ریزی حشره روش کارآمدی محسوب نمی باشد [5]. از این رو به نظر می رسد استفاده از ارقام مقاوم مناسب ترین روش در کنترل این آفت باشد. بررسی ها نشان داده اند که گیاهانی از گونه های وحشی C. glaucus، C. palaestinus، C. tenuis و C. oxyacanth، نسبت به مگس مقاوم بوده و آلوده نمی شوند [4]. همچنین در مطالعه ای با تلاقی بین گونه ای C. tinctorius × C. oxyacanthus ، جمعیت گلرنگی با بذر پوسته مشکی و مقاوم به مگس گلرنگ (A82) معرفی شده است [6]. سازوکار مقاومت به حشرات در گیاهان به سه گروه آنتی زنوز، آنتی بیوز و تحمل تقسیم می¬شوند [7]. در مکانیسم آنتی زنوز، ویژگی¬های گیاهی از جمله ویژگی های مورفولوژیک منجر به دور شدن حشرات از گیاه میزبان می¬شود [8]. وجود ساختارهای خاص بذر از جمله کرک، واکس، موم سطحی، دیواره¬های فیبری، سختی و رنگ بذر از جمله ویژگی های مورفولوژیک دخیل در مکانیسم آنتی بیوز می باشند [9] . اما در مکانیسم آنتی بیوز، گیاه با تولید ترکیبات بیوشیمیائی، بر نمو، تولیدمثل و بقاء حشره اثرات منفی دارد [10]. مواد شیمیایی از نوع سموم فیزیولوژیک، شایع¬ترین مواد درگیر در ایجاد مقاومت با مکانیسم آنتی بیوز در گیاهان می¬باشند و شامل پنج گروه ترپنوئیدها (Terpenoids)، کینون‌ها (Quinones)، آلکالوئیدها (Alkaloids)، گلوکوزینولات‌ها (Glucosinolates) و فلاونوئیدها (Flavonoids) می باشند، که همه این ترکیبات متعلق به گروه بزرگ متابولیت های ثانویه هستند [11]. همچنین برخی ترکیبات غیر مغذّی در دانه از جمله لکتین¬ها، بازدارنده¬های پروتئیناز و مهارکننده آلفا-آمیلاز نیز در این نوع مکانیسم موثر می¬باشند [12]. در سازوکار تحمل، گیاه علیرغم آلوده شدن به آفت، بدون از دست دادن بنیه و کاهش شدید محصول به رشد خود ادامه داده ولی با این حال، آسیب می¬بیند [13]. با این وجود به نظر برخی پژوهشگران، در مقاومت گیاهان به حشرات، به ندرت یک مکانیسم مشارکت دارد و گاهی دو یا هر سه مکانیسم منجر به ایجاد مقاومت می¬گردند [14]. در گلرنگ، برای آفت مگس گلرنگ، مقاومت آنتی زنوزی تاکنون گزارش نگردیده است، هرچند که امری و نولز [15] ادعا داشتند که رنگ بذر در گلرنگ می¬تواند منجر به مقاومت به حشرات بذرخوار گردد. در مطالعه قبلی، ما نشان دادیم، بذرهای با پوسته رنگی درمقایسه با بذرهای با پوسته سفید دارای ضخامت، سختی و تراکم بیشتری در پوسته بذر می باشند. بر همین اساس ما پیشنهاد کردیم ساختار مورفولوژیکی، سختی و رنگ پوسته بذر می توانند از طریق مکانیسم آنتی زنوز در مقاومت به مگس گلرنگ مشارکت داشته باشند [16].

Inhibitory effect of Polyphenolic compounds on the damage caused by the safflower fly

Safflower seeds are used as cooking oil and poultry feed [1]. Oil content of safflower ranges between 29 and 34% and it considered as a quality oil given its bright color, high iodine index, and pleasant taste [2]. In addition, safflower oil is rich of linoleic and oleic acids that are ingredients for eicosanoids generation. They have anti-blood pressure and vasodilation effect and adjust the immune system [3]. Despite all the nutrient and medical values of the plant, it has received less attention recently from economic viewpoint as a strategic plant. One reason for this is the decline in safflower seed productivity, which is due to a specific pest known as safflower fly (Acanthiophilus helianthin). The larvae of the insect feed on the leaflet of the flower and damage the seed so that in addition to a decrease in oil content in the contaminated seeds (about 37.8%) it even completely damages the seed [4]. Chemical pesticides are not efficient ways to fight the pest given its multi-host and polyphagia nature and its spawning method [5]. It appears, therefore, that using resistive genotypes is the best way to control the pest. The wild genotypes like C. glaucus, C. palaestinus, C. tenuis, and C. oxyacanth are resistive to the fly [4]. A mixture of C. tinctorius * C. oxyacanthus yielded a safflower population with black seed crust resistive to safflower fly (A82¬) [6]. Insects resistance mechanism in plants is categorized as antixenosis, antibiosis, and endurance [7]. Antixenosis mechanism is one of the morphological specifications that keeps insects away from the host plant [8]. Specific structures of the seed like the wool, wax, surface wax, fiber crusts, rigidness, and color are the morphological specifications of antibiosis mechanism [9]. Using antibiosis mechanism, the plant produces biochemical compounds that negatively affect growth, reproduction, and survival of the insect [10]. Physiological toxin chemical compounds are the most common compounds involved in developing resistance through antibiosis mechanism in plants. There are five groups of these chemical compounds namely terpenoids, quinones, alkaloids, glucosinolaes, and flavonoids. All these compounds belong to a large group of secondary metabolites [11]. In addition, some non-nutrient compounds in the seed like lectins proteinase inhibitors, and alpha-amylases inhibitors affect this mechanism [12]. In the case of endurance mechanism, while the plant is inflicted, it keeps growing without a considerable loss of strength and yield; although it is damaged to some extent [13]. Some authors believe that barely only one defense mechanism is used and in most of the cases, two or three mechanisms are engaged [14]. There has been no report for antixenousis defense mechanism in safflower against safflower fly. However, Emri and Nols [15] claimed that the seed color can create resistance to seed bugs. In our previous work, we showed that colored seed crust, compared to white crust, tend to be thicker and with higher density. Based on this finding, the authors proposed that morphological structure, rigidity, and seed crust color can be involved in the resistance against safflower fly through antibiosis mechanisms [16].
ادامه مطلب

ردیابی ملکولی انگل کریپتوسپوریدیوم در ماکیان خانگی

گونه‌های کریپتوسپوریدیوم انگل‌های تک یاخته کوکسیدیایی با ظرفیت فراوان برای تولید مثل و انتشار هستند که به طور گسترده در پرندگان وحشی و خانگی نقاط مختلف جهان یافت می شوند. این انگل یکی از رایج‌ترین و مهم‌ترین انگل‌های ماکیان است و در بیش از 30 گونه از پرندگان در سراسر جهان از جمله مرغ، بوقلمون، اردک، غاز، بلدرچین، قرقاول و طاووس بیماری‌زا است (1،2،3). کمیته تخصصی FAO/WHO کریپتوسپوریدیوم را به عنوان پنجمین عامل زئونوز منتقله از طریق مواد غذایی طبقه بندی کرده است (4). انگل مذکور در چرخه تکاملی خود در دستگاه تنفس، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری پرندگان دیده می‌شود و اووسیت تولید کرده و ایجاد عفونت‌های تنفسی و گوارشی می‌نماید. عمده‌ترین علامت کریپتوسپوریدیوم اسهال مداوم است (5). عفونت گوارشی در میزبان از طریق خوردن مدفوع آلوده به اووسیت و عفونت تنفسی با استنشاق اووسیت منتقل می‌شود. عفونت دستگاه تنفس از سایر اندام‌ها شدیدتر است و با سرفه، ترشحات بینی، زجر تنفس، پنومونی و ایجاد کف در کیسه هوایی همراه است. در عفونت گوارشی در میزبان پرنده، بیماری ناشی از کریپتوسپوریدیوم خفیف تر است و انگل از طریق تخریب بافت روده پرنده موجب اسهال خفیف می‌شود (6،7،8). کریپتوسپوریدیوم از طریق مختل کردن عملکرد و فیزیولوژی و همین-طور آسیب های پاتولوژی سلول‌های روده‌ای، سبب بروز سایر بیماری‌های روده‌ای و گوارشی نیز می‌گردد (9). این بیماری علاوه بر اینکه می‌تواند سبب مرگ و میر شود و رشد طیور پرورشی را با وقفه و تاخیر مواجه کند، اغلب طیور را مستعد عفونت‌های ثانویه به‌ویژه عفونت‌های تنفسی می‌نماید (10). اگرچه کریپتوسپوریدیوم در طیف وسیعی از حیوانات ایجاد بیماری می‌نماید، اما تأثیر آن تا اوایل دهه 1980 نادیده گرفته شد اما بعدها مشخص شد یکی از علل شایع و جدی اسهال در برخی از گونه‌های پستاندار و پرنده است. هچنین ارتباط کریپتوسپوریدیوم با شیوع اسهال با منشاء آبی در انسان، به شناخت گسترده‌تری از این انگل منجر شد (11). کریپتوسپوریدیوم از طریق مدفوع و دهان توسط تخمک‌های مقاوم به محیط زیست که در مدفوع ریخته می شوند، خاک و آب را آلوده می کند و در نتیجه از مسیرهای مختلفی به زنجیره غذایی وارد می‌شوند (12). بنابراین اووسیت‌ها به عنوان منبع تهدیدکننده عفونت برای انسان بوده و انسان از طریق مصرف آب و مواد غذایی آلوده به اووسیت یا تماس مستقیم با افراد یا حیوانات آلوده مبتلا گردد. موارد متعددی از ابتلای با این انگل در افرادی که در تماس مستقیم با دام و طیور بوده‌اند، وجود دارد (13). مشخص شده است که کریپتوسپوریدیوم می‌تواند بیماری بالینی و تحت بالینی تنفسی، گوارشی و نیز ادراری و تناسلی در انسان ایجاد کند این انگل حتی می تواند در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی، به ویژه بیماران مبتلا به ایدز، عفونت‌های تهدید کننده حیات ایجاد کند (14،15). لذا این انگل به لحاظ بهداشت عمومی نیز حائز اهمیت است. همانطور که قبلا ذکر شد، انگل کریپتوسپوریدیوم مي تواند در بـسياري از حيوانـات از جملـه گـاو، گوسفند، بز، سگ، گربه، اسب، ماكيان و بوقلمون بيمـاري مشترك ايجاد كنـد.

Molecular assessment of cryptosporidium parasite in domestic poultry

Cryptosporidium is a coccid protozoa parasite with a notable reproduction and proliferation capacity. It is extensively found in wild and domestic species around the world. The parasite is one of the most prevalent parasites in poultry so that they are found in 30 species of birds around the world such as chicken, turkey, duck, geese, quail, common pheasant, and peacock [1-3]. According to a specialized committee of FAO/WHO, cryptosporidium is the fifth top cause of zoonosis that is transferred through food [4]. The parasite can be found, throughout its growth process, in the respiratory, digestive, and urinary systems of birds. The produced oocyte by the parasite causes respiratory and digestive infections. The major symptom of cryptosporidium is continuous diarrhea [5]. The respiratory system infection is more severe than that of other organs and causes symptoms like nose secretions, respiratory pain, pneumonia, and formation of alveolar foam. Digestive infection in the host bird is caused by the benign cryptosporidium so that the parasite damages the intestine tissue and causes mild diarrhea [6-8]. Cryptosporidium disrupts the function and physiology of the intestine and causes pathological damages to the intestine cell that leads to other intestinal and digestive complications [9]. Moreover, the disease can be lethal or stop or delay the growth process in poultry. In addition, the inflicted birds become susceptible to secondary infections and respiratory infections in particular [10]. While cryptosporidium causes diseases in a wide range of animals, it had been neglected until the early 1980s. Later, it was found that the disease is one of the serious and common causes of diarrhea in some mammal and bird species. The relationship between cryptosporidium and prevalence of diarrhea with aquatic source in man led to a wider knowledge about the parasite [11]. Cryptosporidium contaminates soil and water through feces and oral secretion and the eggs that stay alive in the environment. Therefore, it has several ways to enter the food chain [12]. Oocytes are considered as a potential source of infection in man so that infection can happen through consuming contaminated food and water or direct content with contaminated individuals or animals. There are several cases of infection caused by the parasite in individuals with a direct contact with animals and poultry [13]. It has been found that cryptosporidium can cause clinical and sub-clinical respiratory, digestive, urinary, and genital diseases in man. The parasite may even cause life-threatening infections in individuals with immunodeficiency like HIV [14, 15]. Therefore, the parasite is of importance in terms of public health. As noted earlier, cryptosporidium can cause common diseases in many animals such as cow, sheep, goat, dog, cat, horse, poultry, and turkey.
ادامه مطلب

تغییرات رشد و پاتوبیوشیمی در نتیجه مصرف لازالوسید و فلورفنیکل

در کشورهای مختلف برای پرورش طیور طیف وسیعی از مواد ضد میکروبی استفاده می شود (3،4). مواد ضد میکروبی عواملی طبیعی یا سنتزی هستند که میکروارگانیسم را می‌کشند و یا رشد آن‌ها را متوقف می‌کنند. در صعنت پرورش طیور عوامل ضد میکروبی یکی از ابزارهای ضروری برای درمان و کنترل عفونت‌های باکتریایی هستند. در این زمینه، درک روابط متقابل بین باکتریها، عوامل ضد میکروبی، میزبان کننده و تجویز توأم این داروها در طراحی برنامه‌های منطقی تجویز دارو بسیار حیاتی است (1). فلورفنیکل در برابر بسیاری از ارگانیسم های گرم منفی و گرم مثبت ، از جمله برخی از سویه های مقاوم به کلرامفنیکل ، اشریشیا کلی ، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس موثر است. این ترکیب با مهار سنتز پروتئین از طریق مهار آنزیم پپتیدیل ترانسفراز عمل می کند (9،10). فلورفنیکل از دسته آنتی بیوتیک‌های وسیع الطیف است، که ساختاری شبیه کلرامفنیکل دارد، اما برخلاف کلرامفنیکل به‌دلیل فقدان گروه P-نیترو ایجاد کم خونی آپلاستیک نمی‌کند. اما مصرف طولانی مدت آن قادر به تضعیف مغز استخوان است (Ben et al., 2019). فلورفنیکل از نظر فعالیت و طیف اثرمشابه کلرامفنیکل است و در برخی موارد نسبت به کلرامفنیکل تا حدودی فعال‌تر است. به‌دلیل جایگزینی گروه هیدروکسیل با مولکول فلورین، فلورفنیکل در برابر باکتری‌هایی که دارای آنزیم‌های کلرامفنیکل استیل ترانسفراز هستند کمتر مقاومت نشان می‌دهد (2). فعالیت دارویی وسیع و نسبتا بیشتر این دارو نسبت به کلرامفنیکل و درصد کمتر موارد مقاوم به فلورفنیکل و از سوی دیگر عدم ایجاد کم خونی آپلاستیک با رعایت دز و دوره دارو باعث استفاده گسترده از این دارو در زمینه درمان طیور شده است (2،3). لازالوسید یک داروی موثر در کنترل کوکسیدیوز در مرغ و بوقلمون است این ترکیب همچنین دارای فعالیت ضد میکروبی انتخابی در برابر باکتری های گرم مثبت است لازالوسید یکی از کوکسیدیواستات‌های یونوفوره است که در کنترل کوکسیدیوز در مرغ و بوقلمون کاربرد دارد. این ترکیب همچنین دارای فعالیت ضد میکروبی انتخابی در برابر باکتری های گرم مثبت است (14 و 15). لازالوسید در مقایسه با سایر داروهای یونوفوره از ضریب اطمینان مصرف بالاتری برخوردار است و سازگاری بهتری با سایر مواد افزودنی و دارویی دارد ( Novilla, 2018). به طوریکه برخلاف عدم امکان استفاده همزمان یونوفوره‌ها با تیامولین، این دارو با تیامولین قابل استفاده است (4، 2). به‌طورکلی سازگاری بالای این دارو در برنامه‌های مختلف پیشگیری از کوکسیدیوز، ضریب اطمینان بالای مصرف و از طرفی سازگاری بیشتر این دارو با سایر داروها مصرف این دارو به عنوان کوکسیدیواستات را در زمینه درمان طیور بسیار گسترده ساخته است (Noack et al., 2019). گزارشی وجود دارد که بیان می‌کند مصرف هم زمان کلرامفنیکل با لازالوسید منجر به عوارض عضلانی و بعضا فلجی و عدم تعادل پرندگان می‌گردد و بر مصرف خوراک آن‌ها اثرات منفی دارد (4). باتوجه به ساختارمشابه فلورفنیکل و کلرامفنیکل هدف ازمطالعه اخیر ارزیابی مصرف همزمان فلورفنیکل ولازالوسید در گله جوجه گوشتی است، چرا که لازالوسید به‌عنوان یک ترکیب کوکسیدیواستات ممکن است از اوایل دوره پرورش تا 5 روز مانده به کشتار به‌طور مداوم در جیره غذایی استفاده شود (Sundar et al., 2017).

growth and pathobiochemical due to the use of lasalocid and fluorophenykel A

A wide range of antimicrobials are used by poultry industries in different countries [3, 4]. The antimicrobials are natural or synthesized factors that can kill microorganisms or inhibit their growth. The antimicrobials are one of the essential tools in the poultry industry to treat and control bacterial infections. The mutual relationships between bacteria, antimicrobial factors, the host, and the simultaneous administration are determinant factors in designing logical plans of administering drugs [1]. Felorfenicol affects several negative gram and positive gram organisms such as some strains resistive to chloramphenicol, E. coli, salmonella typhimurium, and staphylococcus aureus. Through inhibiting protein synthesis, it can inhibit peptidyl transferases enzyme [9, 10]. Felorfenicol belongs to wide spectrum antibiotic group with a structure that is similar to chloramphenicol; however, despite chloramphenicol it does not cause aplastic anemia thanks to lack of O-nitro group. Long-term use, however, might degrade bone morrow (Ben et al., 2019). Felorfenicol is similar to chloramphenicol in terms of activity and range of effect and it is more active in some cases compared to chloramphenicol. Since hydroxyl group is replaced with fluorine molecule, felorfenicol is less resistive to bacteria with chloramphenicol acetyltransferases [2]. Wide and relatively more intensive pharmaceutical activity of the drug compared to chloramphenicol; the fact that there are fewer cases resistive to felorfenicol; and since felorfenicol does no create aplastic anemia when the right dose and term are observed have made felorfenicol a popular choice in poultry industry (2, 3). Lasalocid is one of the ionophore coccidiostats used to control coccidiostats in chicken and turkey. The compound is also featured with selective antimicrobial activity against positive gram bacteria [14, 15]. Compared to other ionophore drugs, lasalocid has a higher safety factor and is more compatible with other additive and drug materials (Novilla, 2018). Despite the fact that ionophores and tiamulin cannot be used simultaneously, lasalocid can be used with tiamulin [2, 4]. In general, high compatibility of the drug for coccidiosis prevention program, the high safety factor, and its compatibility with other drugs, make it a common choice as a coccidiostat in poultry industry (Noack et al., 2019). It is reported that the simultaneous use of felorfenicol and lasalocid causes muscular side-effects and, in some cases, paralysis and loss of balance in poultry not to mention its negative effect on feeding [4]. Taking into account the similar structure of felorfenicol and chloramphenicol, the present study is an attempt to examine simultaneous use of felorfenicol and lasalocid in broiler herd. The former is a coccidiostat compound that can be used in food regimen from the early days of nurturing until five days before slaughtering (Sundar et al., 2017). A wide range of antimicrobials are used by poultry industries in different countries [3, 4]. The antimicrobials are natural or synthesized factors that can kill microorganisms or inhibit their growth. The antimicrobials are one of the essential tools in the poultry industry to treat and control bacterial infections. The mutual relationships between bacteria, antimicrobial factors, the host, and the simultaneous administration are determinant factors in designing logical plans of administering drugs [1]. Felorfenicol affects several negative gram and positive gram organisms such as some strains resistive to chloramphenicol, E. coli, salmonella typhimurium, and staphylococcus aureus. Through inhibiting protein synthesis, it can inhibit peptidyl transferases enzyme [9, 10]. Felorfenicol belongs to wide spectrum antibiotic group with a structure that is similar to chloramphenicol; however, despite chloramphenicol it does not cause aplastic anemia thanks to lack of O-nitro group. Long-term use, however, might degrade bone morrow (Ben et al., 2019). Felorfenicol is similar to chloramphenicol in terms of activity and range of effect and it is more active in some cases compared to chloramphenicol. Since hydroxyl group is replaced with fluorine molecule, felorfenicol is less resistive to bacteria with chloramphenicol acetyltransferases [2]. Wide and relatively more intensive pharmaceutical activity of the drug compared to chloramphenicol; the fact that there are fewer cases resistive to felorfenicol; and since felorfenicol does no create aplastic anemia when the right dose and term are observed have made felorfenicol a popular choice in poultry industry (2, 3). Lasalocid is one of the ionophore coccidiostats used to control coccidiostats in chicken and turkey. The compound is also featured with selective antimicrobial activity against positive gram bacteria [14, 15]. Compared to other ionophore drugs, lasalocid has a higher safety factor and is more compatible with other additive and drug materials (Novilla, 2018). Despite the fact that ionophores and tiamulin cannot be used simultaneously, lasalocid can be used with tiamulin [2, 4]. In general, high compatibility of the drug for coccidiosis prevention program, the high safety factor, and its compatibility with other drugs, make it a common choice as a coccidiostat in poultry industry (Noack et al., 2019). It is reported that the simultaneous use of felorfenicol and lasalocid causes muscular side-effects and, in some cases, paralysis and loss of balance in poultry not to mention its negative effect on feeding [4]. Taking into account the similar structure of felorfenicol and chloramphenicol, the present study is an attempt to examine simultaneous use of felorfenicol and lasalocid in broiler herd. The former is a coccidiostat compound that can be used in food regimen from the early days of nurturing until five days before slaughtering (Sundar et al., 2017).
ادامه مطلب
liveChat
×
راه های ارتباط با ما:
×

ترجمه تخصصی لبخند جهت ارائه خدمات و تجربه ای بهتر به شما، از کوکی استفاده می کند.

لطفا با بیان نظر خود ما را در ارتقاء کیفیت این صفحه یاری کنید

میانگین میزان رضایت کاربران 83% آیا مطالب این صفحه برای شما مفید بود؟ happy face unhappy face
نمونه ترجمه آی اس آی ترجمه مقاله مدیریتی ترجمه مقاله حسابداری ترجمه مقاله مهندسی صنایع ترجمه مقاله پزشکی ترجمه مقاله روانشناسی ترجمه مقاله پرستاری ترجمه مقاله بهداشت محیط ترجمه مقاله پریفیوژن قلبی ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله صنایع غذایی ترجمه مقاله فلسفی ترجمه مقاله ادبی ترجمه مقاله حقوقی ترجمه مقاله تاریخ ادبیات ترجمه مقاله فقهی ترجمه مقاله کشاورزی ترجمه مقاله اقتصادی ترجمه مقاله علوم سیاسی ترجمه مقاله هوش مصنوعی
با ما همراه شوید: اینستاگرام ترجمه لبخند فیسبوک ترجمه لبخند لینکدین ترجمه لبخند تلگرام ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه آپارات طراحی و اجرا: خدمات ترجمه لبخند
کلیه حقوق متعلق به دفتر خدمات ترجمه لبخند است.
© 2010-2024
با ما تماس بگیرید:
تلفن ترجمه لبخند02634421844
موبایل ترجمه لبخند09198220164
موبایل ترجمه لبخند 09198385716
ایمیل ترجمه لبخند Labkhand.office@gmail.com